The power of Testimonial Video

Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter

Video Testimonials kun je vergelijken met klantreviews, het zijn korte interviews met tevreden klanten. We geven je hieronder 5 redenen waarom doelgerichte Video Testimonials zo krachtig zijn en tonen aan dat ze je bedrijf en het imago zullen boosten.

1. Word of mouth

Word of mouth is en blijft een enorm krachtige manier om ervaringen van je klanten te delen. Aan de hand van een Video Testimonial krijg je vaak de bevestiging (Social Proof) van een bepaald product/dienst. Je laat je tevreden klanten aan het woord waardoor de kijker zich aangesproken kan voelen en vanuit zijn/haar hedendaagse situatie actie kan ondernemen.

Dit draagt ook bij tot het imago van uw onderneming en trekt vaak sceptische klanten of kandidaten aan. Een Testimonial Video kan ook de ideale manier zijn om je loyale werknemers eer toe te kennen. Het is een investering in je groei als onderneming alsook het goed gevoel van je werknemers.

2. Werkt verassend goed op social media

Video Testimonials werken enorm goed op social media, ze zijn namelijk enorm shareable (ze kunnen vaak gedeeld worden) Zo bestaat de kans dat uw klanten de video delen op hun eigen sociale media en hun netwerk hetzelfde doet. Een bijkomend voordeel is de interactie tussen al die mensen binnenin dat netwerk. Er wordt uitvoerig gecommuniceerd over de ervaring en kan dus zorgen voor een extra bron van vertrouwen en motivatie tot het worden van een klant.

3. Maak het je klanten makkelijk

Desondanks we sterk geloven in de kracht van tekst naar SEO en communicatie toe, moeten we toch toegeven dat video een veel efficiënter middel is om je doelpubliek te bereiken. Ze slaan het beter op in hun geheugen en besparen dus ook heel wat tijd. Het geeft de klant een comfortabel gevoel en brengt je boodschap correct over.

No matter what you do, your job is to tell your story.

Gary Vaynerchuk

Zoals Gary meegeeft hierboven moet je inderdaad je verhaal blijven vertellen. In een doelgerichte Video Testimonial zie je wat je hoort en de lichaamstaal zegt ook meer dan een alinea tekst. Vraag ons gratis video advies aan als je advies op maat wenst.

4. Verlaag de Bounce Rate van je website

De bounce rate van je website is het percentage bezoekers dat je website verlaat zonder door te klikken naar andere pagina’s op je website. Bezoekers die “bouncen” hebben dus geen interesse in de content die er aangeboden wordt op de pagina waar ze belandt zijn. Dit komt er dan ook op neer dat de bezoekers geen relevante info kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Door een Testimonial Video op je website te gaan plaatsen zul je dus een lagere bounce rate hebben en meer bezoekers met interesse. Dit wil dan ook zeggen dat Google meer vertrouwen zal vinden in je website en deze dus ook ook een hogere score zal toekennen, een Testimonial Video behoort dus ook tot de SEO en groei van je website en leads die daaruit voortvloeien.

Ja, wij willen ook een hogere score op Google!

5. Hergebruik Video Testimonials

Last but not least nog een kleine extra, een Testimonial Video kun je op heel wat plaatsen doen verschijnen. Wees dus zeker niet enkel beperkt tot de weergave op je website! Je kunt deze content ook gebruiken in een zakelijke presentatie of gaan gebruiken voor de marketingdoeleinden van uw onderneming.

Denk aan advertenties, content binnenin een chatbot of bij het welkom heten van nieuwe klanten via email marketing.

Opgepast! Dit moet je weten vooraleer je aan de slag gaat

Onze uitleg mag dan wel allemaal mooi en aardig zijn, er zijn ook heel wat valkuilen waarover we je zeker willen informeren.

Het is belangrijk dat je zoals bij elke video eerst even nadenkt over de exacte video strategie. Ga dus zeker even na wat de exacte doelstelling is van de video en welke reacties je ermee wenst te ontketenen. We kunnen je hier ook gratis in adviseren. Bepaal ook het moment waarop je deze Video Testimonials wenst te gaan inzetten, eventueel rond een belangrijk evenement.

Deel dit artikel om je netwerk op de hoogte te brengen van de mogelijkheden met een doelgerichte Testimonial Video.

DEEL DEZE POST

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email